miercuri, 8 septembrie 2010

Tendinte toamna-iarna 2010-2011

Mai avem putin si scapam de zilele toride de vara, de soarele puternic si de caldura insuportabila. Marii designeri vestimentari deja si-au prezentat creatiile pe podiumurile de moda. Iata ce se poarta in sezonul 2010/2011:

MILAN, ITALY - FEBRUARY 27: Model Mariacarla Boscono walks the runway during the Emilio Pucci Milan Fashion Week Autumn/Winter 2010 show on February 27, 2010 in Milan, Italy. (Photo by Vittorio Zunino Celotto/Getty Images)1. Culorile puternice

Nuantele electrice din anii ’80 au revenit in colectiile creatorilor de moda. Desi ne indreptam cu pasi repezi catre toamna, asta nu inseamna ca trebuie sa renuntam la culorile puternice in favoarea celor neutre, cu care eram obisnuiti.

Se poarta culori precum visiniu, rosu aprins, galben, mov, roz, portocaliu, verde sau albastru.

2. Botinele cu ciorapi


Botinele purtate cu ciorapii la vedere au devenit un adevarat trend, iar pentru toamna se potrivesc perfect cu o fusta stilou cu talie inalta.

Designeri precum John Galliano, Salvatore Ferragamo sau Jonathan Saunders propun acest stil vestimentar, plin de senzualitate si feminitate.

3. Umerii supradimensionati

Desi au revenit de aproape un sezon in “lumina reflectoarelor”, umerii supradimensionati reprezinta adevarate trenduri ale perioadei reci. Designerii nu s-au rezumat doar la clasicul sacou cu umerii supradimensionati, ci au realizat si alte creatii minunate.

Trendurile in ceea ce priveste umerii supradimensionati sunt: un singur umar supradimensionat, rochite cu umeri supradimensionati sau chiar paltoane cu umeri supradimensionati.

Tendinte toamna-iarna 2010-20114. Stilul militar

Trenciurile, bluzoanele militare, jachetele de ofiter, sacourile in linii drepte pline de nasturi si de aplicatii pe umeri sunt incluse in numeroase colectii (Max Marra, Burberry, Chloe, Yves Saint Laurent sau Proenza Schouler).

Pentru un look diferit, incearca sa porti un trenci pana la genunchi cu cizme inalte sau botine. Accentueaza talia cu ajutorul unei curele late.

5. Pielea


Pielea se regaseste in toate creatiile vestimentare, pornind de la paltoane si trench-uri, continuand cu pantaloni lungi, cu pense (stilul anilor ’70) si oprindu-se la clasicele cizme din piele.

Pielea se regaseste in colectia toamna iarna 2010 – 2011 a caselor de moda Bottega Veneta, Yves Saint Laurent, Louis Vuitton sau Burberry Prorsum.

6. Stilul masculin


Stilul masculin scoate in plin plan femeia moderna, rafinata si eleganta. Se pune mare accent pe formele feminine si pe senzualitate.

Culorile specifice acestui stil vestimentar sunt cele inchise, intunecate, care sa reflecte misterul si farmecul femeii: nuantele de gri, negru, maro, bleumarin, mahon, cupru sau kaki.

Must have in acest sezon:

- Cizmele inalte peste genunchi;
- Pantalonii evazati cu talie inalta;
- Jacheta de piele;
- Rochii tricotate;
- Sacoul army;
- Pantofii cu ciorapi la vedere.

Un articol de Amelia C

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

©2009 Style & Beauty | by G_sr