marți, 30 noiembrie 2010

8 trucuri ca sa pari mai slaba

Conform unui sondaj realizat de revista Glamour pe un esantion de 16.000 de femei, 40% dintre noi suntem nemultumite de corpurile noastre.

Ne-am dori sa fim mai slabe (si cu forme, daca se poate!), mai inalte, cu pielea mai catifelata si zambetul perfect.

A te accepta asa cum esti a devenit o adevarata provocare, intr-o societate care promoveaza pe toate caile look-ul ideal, echilibrul de vis, mancarea sanatoasa, viata impecabila…

Realitatea e insa ca putine dintre noi ar putea fi "fata decupata din revista" in orice zi - si avem nevoie de trucuri pentru a arata mai bine.




Daca tot suntem intre fete, sa trecem in revista cateva modalitati de-a "fenta" privirile si de-a parea mai skinny:

1. Poarta tocuri!

In orice situatie, tocurile iti vor "alungi" silueta, facandu-te sa pari mai slaba, si iti vor conferi in acelasi timp un aer impunator.

Totusi, trebuie sa-ti alegi cu grija incaltamintea: spune "nu" sandalelor cu bareta pe glezne daca vrei ca acestea sa nu para prea groase si nu purta tocuri mai inalte de 10 centimetri, mai ales daca nu esti obisnuita. Aratand mai slaba nu vei compensa stangacia si disconfortul atunci cand pasesti :)

Mizeaza pe tocuri patrate sau in forma de triunghi cu baza rasturnata (pentru ocazii speciale) mai degraba decat pe stiletto.

2. Pune-ti sanii in evidenta

Daca vrei sa-ti subliniezi talia, nu uita de sutien atunci cand abordezi tinute sexy. Pe langa faptul ca iti va pune in valoare forma sanilor si ii va "scoate in fata", va indulci conturul trupului tau, conferindu-ti mult-invidiata forma de clepsidra.

Nu uita: e important sa alegi un sutien potrivit formei sanilor tai si, mai ales, unul care sa aiba marimea ideala.

3. Alege marimea potrivita

Doar pentru ca-ti doresti sa pari mai slaba in anumite situatii (ok, poate mai des decat ar trebui), nu inseamna ca trebuie sa porti si haine mai mici.

Jeansii nepotriviti te pot face sa pari chiar mai plinuta, iar o bluza care-ti joaca feste si se ridica mereu peste solduri va scoate in evidenta tocmai ce doresti sa ascunzi :)

4. Poarta corset… pe sub haine si nu numai :)

Frumoasele secolelor trecute nu ieseau niciodata din casa fara corset si mizau pe efectul irezistibil al acestuia: strangerea taliei pana la sufocare, pentru a pune soldurile si sanii in valoare, dar si o postura mereu dreapta.

Astazi, corsetul si-a depasit atributiile si poate fi vazut adesea in combinatii inedite cu o fusta, pantaloni de piele sau chiar un tutu. Asadar, e o investitie atat pentru o aparitie slim, cat si pentru una extravaganta.

Nu uita: strange corsetul atat cat sa iti permita sa respiri liber. Mai ales la prima purtare, te-ar putea face sa simti ca nu poti respira. Strange nojitele mai mult doar pe masura ce te obisnuiesti.

5. Fii "little black princess"

Negrul e mereu in trend! Culoarea (sau, ar spune unii, nonculoarea :) ) magica te poate face sa arati mai slaba in aproape orice situatie. Totusi, nu considera ca daca porti haine negre kilogramele in plus vor disparea ca prin minune: textura, croiala hainelor si tonul de negru ales sunt la fel de importante.

De asemenea, e esential sa nu abuzezi de hainele negre, din motive evidente. Chiar si in cazul in care optezi pentru o little black dress sau un costum deux pieces, accesorizeaza cu cercei sau un colier colorat.

6. Alege-ti unghiul ideal

Stiai ca la un moment dat Mariah Carey cerea sa fie fotografiata doar din partea dreapta si din anumite unghiuri? Cantareata si-a motivat pretentia cu cateva principii de feng shui personal (da, stiu, suna ridicol :) ), dar fotografii si-au dat seama rapid ca isi dorea de fapt sa para mai slaba.

Urmeaza-i exemplul si exerseaza in fata oglinzii posturile care te prind cel mai bine. Incearca sa stai cat mai dreapta, incruciseaza-ti picioarele daca nu doresti sa para prea groase, pozeaza cu o mana la sold (stilul Cosmopolitan) pentru a pune in valoare talia si a "ajuta" putin bratele plinute.

7. Incearca lenjeria "de slabit"

Nu te gandi la ceva care te va face sa pierzi kilograme transpirand excesiv :) Asa-numitele corsete de slabit nu fac decat sa-ti "imbratiseze" formele, reducandu-le dimensiunile.

Spre deosebire de corsetele clasice, ele cuprind muschii fesieri, abdomenul, soldurile si coapsele, conferind trupului tau o noua forma, supla si compacta. Corsetele slim sunt realizate de obicei din bumbac 100%, cu foarte putin lycra si nylon de o textura matasoasa.

8. Bronzeaza-te!

E demonstrat de privirile admirative ale barbatilor pe plaja: bronzul te face mai stralucitoare, dar si mai supla! Asa cum negrul reuseste sa invaluie formele de care nu esti inca multumita, bronzul iti va imbraca pielea intr-o noua textura, mai atragatoare si slim.

Nu exagera presupunand ca un bronz excesiv e salvarea de dieta si fitness! Vara e un prilej bun sa te rasfeti cu razele soarelui, dar si sa-ti tonifiezi corpul.

Daca tot stai la soare, incearca in fiecare zi cate 15-20 de minute de stretching si exercitii usoare. Nu strica niciodata, daca stai sa te gandesti ca punandu-ti muschii in miscare vei avea mai putine lucruri de ascuns.


Sursa: http://www.intrefete.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

©2009 Style & Beauty | by G_sr