marți, 30 noiembrie 2010

5 branduri romanesti de incaltaminte

Mihai Albu intra in cartea recordurilor cu o pereche de monstruozitati cu talpa de 30 de centrimetri, Musette isi deschide primul magazin la New York, iar Anna Lesko isi realizeaza la comanda fiecare pereche de incaltaminte pentru costumele sale de scena, colaborand cu Matei Corvin, supranumit si regele pantofilor.

In Romania, designul si productia de incaltaminte este mult mai dezvoltata de atat, evolutie generata firesc de preferinta femeilor pentru design de calitate, de cele mai multe ori unicat, in defavoarea celei existente in colectiile de serie ale retailerilor.
Mihaela Glavan

Mihaela Glavan



Totul a inceput in 2003 cu un singur calapod, astazi brandul Mihaela Glavan fiind unul dintre cele mai cunoscute si apreciate din Romania. De la prima pereche de pantofi si pana astazi, Mihaela Glavan a dezvoltat o adevarata afacere de succes, lansand 2 branduri pe care isi lasa semnatura: Sepala by Mihaela Glavan, RSM - linia pentru barbati, dar si o linie de pantofi pentru mirese.
In 2006 Mihaela Glavan isi prezenta prima colectie dedicata sezonului toamna-iarna 2006/2007, iar astazi vinde prin intermediul magazinului din Str. Benjamin Franklin nr. 9, a showroom-ului din zona Unirii si prin Galeria Designerilor Romani din Cocor Department Store.

Incaltamintea semnata Mihaela Glavan se diferentiaza prin interventii specifice pe suprafata pantofului, prin elemente precum dantela, insertii metalice, jocuri de volume pe tocuri si, de cele mai multe ori pumpsi cu varful patrat. Preturile pentru o pereche de pantofi Sepala incep de la 400 lei, urcand in functie de model si design.














Coca Zaboloteanu



Coca studia stomatologia si desena pantofi pe foile de curs. Dupa terminarea facultatii a venit natural alegerea sa de a-si concentra energia asupra visului sau de a crea pantofi. La inceputul lui 2008 Coca Zaboloteanu si Diana Bobar, ambele la inceput de drum, se sustineau reciproc, Coca asigurandu-i Dianei incaltamintea potrivita outfit-urilor colectiilor sale. In 2009 Diana a aparut pe coperta revistei Forbes si Coca in cele mai mari reviste glossy si de femei, devenind unul dintre cei mai apreciati designeri de pantofi.

Coca ne asteapta in atelierul sau din Str. Dr. Staicovici, printre zeci de modele colorate, moste de piele, calapoade si mostre de tocuri confortabile. Cum recunosti o pereche incaltaminte semnata Coca Zaboloteanu? Un mix fresh de culori si texturi, totul pe cativa centimetri patrati de pantof.
Preturile pantofilor Coca Zaboloteanu, 100% piele, 100% Made in Romania, incep de la 300 lei.







Papucei



Papucei este un brand iesean ce a aparut in 2006, in urma rebranduirii Angela, fabrica de incaltaminte a designerului Papucei.ro, Angela Vasiliu. De la balerini, sandale si pana la botine, cizme de diferite lungimi si genti, Papucei se prezinta publicului larg printr-un magazin online foarte bine aprovizionat. La fel ca majoritatea brandurilor romanesti de incaltaminte, Papucei iti da posibilitatea sa iti alegi culorile, imprimeul si textura pielii.

O colaborare fireasca s-a stabilit intre Papucei si Andreea Tincu, aceasta din urma accesorizandu-si outfit-urile din prezentari cu incaltaminte Papucei, modele al caror design a fost realizat de ea impreuna cu Angela.







Smiling Shoes



Smiling Shoes este un brand relativ nou pe piata din Romania, dar care a crescut in ultimii doi ani "cati altii in sapte". Corina si Luiza Naduh sunt designerii de la Smiling Shoes, care transforma orice calapod si bucata de piele intr-o poveste urbana. Cu sapte colectii la activ, prima fiind in sezonul primavara-vara 2008, Smiling Shoes a punctat in 2009 o colaborare extrem de importanta cu Adrian Oianu la Festivalul de Moda Pasarela. Tot Smiling Shoes au fost si pantofii ce au acompaniat rochiile colectiei "Not Cool" in vara acestui an.

Alegerea tocului, executia impecabila, calapodul confortabil chiar si pentru tocuri de 12, multitudinea de detalii tehnice despre fiecare model in parte oferita pe site - acestea sunt atuurile Smiling Shoes pentru care se pozitioneaza ca un brand peste medie.









Pixie Shoes



Sinziana si Eva isi faceau singure pantofii pentru ca vroiau ceva unicat. Astazi pasiunea lor este un business cu colectii complete lansate si un showroom in Str. Baratiei nr. 33. Taieturi indraznete, paleta de culori diversificata, preturi decente fara a se face rabat de la calitate - aceasta este magia din jurul brandului Pixie Shoes.

Cele mai recente proiecte Pixie Shoes sunt cooptarea unor tineri designeri romani pentru a-si expune creatiile in showroom-ul brandului si editia limitata AloChic Pumps lansata in colaborare cu AloMoDa.ro.








sursa: http://www.intrefete.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

©2009 Style & Beauty | by G_sr